środa, 11 września 2013

Najsłynniejsze potrawy świata.

Nazwy które znamy (a dania lubimy), które gdzieś słyszeliśmy i nie potrafimy dopasować ich do konkretnej potrawy lub takie z którymi stykamy się po raz pierwszy. Postanowiłam je uporządkować, odnaleźć historię ich powstania, a także przygotować każde z nich opierając się o oryginalny przepis (choć w niektórych przypadkach jest to bardzo trudne).

Boeuf Stroganoff czy Strogonoff? Gruszki Piękna Helena, przepiórki w płatkach róży, piersi Wenus...? 
To tylko niektóre z "Najsłynniejszych potraw świata", które już od dziś będę Wam przybliżać i które, mam nadzieję, zdecydujecie się przygotować.




1 komentarz:

  1. Uwielbiam Pavlovą, ciekawa jestem jaka będzie u ciebie?
    btw. fajny pomysł :-)

    OdpowiedzUsuń